المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : عيد غدير خم


بغداديه
15-12-2008, 03:27 PM
http://assadi.tari.googlepages.com/ghadir.jpg



داستان غدير خم
سال دهم هجرت بود و پيامبر از آخرين سفر حج خود باز مي گشت، گروه انبوهي كه تعدادشان را تا صد و بيست هزار رقم زده اند او را بدرقه مي كردند تا اين كه به پهنه بي آبي به نام غدير خم رسيدند.
نيم روز هيجدهم ذي الحجه بود كه ناگهان پيك وحي بر رسول خدا صلی الله عليه و آله نازل شد و از جانب خدا پيام آورده كه: «اي رسول آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده به گوش مردم برسان و اگر چنين نكني رسالت او را ابلاغ نكرده اي و خداوند تو را از گزند مردمان حفظ خواهد كرد» پيامبر دستور توقف دادند و همگان در آن بيابان بي آب و در زير آفتاب سوزان صحرا فرود آمدند و منبري از جهاز شتران براي پيامبر ساختند و رسول خدا بر فراز آن رفته و روي به مردم كردند. ابتدا خداي را سپاس فرموده و از بديهاي نفس اماره به او پناه جست و فرمود: اي مردم بزودي من از ميان شما رخت بر مي بندم، آنگاه مي افزايد چه كسي بر مومنين در ارزيابي مصلحت هاو شناخت و تصرف در امور سزاوارتراست همه يك سخن ميگويند خدا و پيامبرداناترند.
رسول گراميمي فرمايد:آيا من به شما از خودتان اولي و سزاوارترنيستم و همگان يك صدا جواب مي دهند كه چرا چنين است.آنگاه فرمود: من دو چيز گرانبها در ميان شما مي گذارم يكي ثقل اكبر كه كتاب خداست و ديگري ثقل اصغر كه اهل بيت منند. مردم، بر آنان پيشي نگيريد و از آنان عقب نمانيد. آنگاه دست علي (ع) را در دست گرفت و آن قدر بالا برد كه همگان او را در كنار رسول خدا ديدند و شناختند. سپس فرمود: خداوند مولاي من و من مولايمؤمنان هستم و بر آنها از خودشان سزاوارترم. اي مردم هر كس كه من مولا و رهبر اويم اين علي هم مولا و رهبر اوست و اين جمله را سه بار تكرار كرد و چنين ادامه داد: پروردگارا، دوستان علي را دوست بدار و دشمنان او را خوار. خدايا علي را محور حق قرار ده و سپس فرمود: لازم است حاضران اين خبر را به غايبان برسانند. هنوز اجتماع به حال خود باقي بود كه دوباره آهنگ روح بخش وحي گوش جان محمد صلي الله عليه و آله را نواخت كه:‌ «امروز دينتان را برايتان كامل نمودم و نعمت خود را بر شما به پايان رساندم و اسلام را به عنوان دين برايتان پسنديدم» و بدين سان علي (ع) از جانب خداوند براي جانشيني پيامبر (ص) برگزيده شد.



سنديت واقعه غدير خم
مرحوم علامه امينى در کتاب الغدير خود نام راويان حديث غدير را به ترتيب زمان زندگى ذكر كـرده اسـت:
در ميان اصحاب رسول خدا (ص ) 110 نفر، در ميان تابعين 84 نفر، در ميان علماى قرن دوم هجرى 56 نفر، در ميان علماى قرن سوم هجرى 92 نفر، در ميان علماى قرن چهارم هجرى 43 نفر، در ميان علماى قرن پنجم هجرى 24 نفر، در ميان علماى قرن ششم هجرى 20 نفر، در ميان علماى قرن هفتم هجرى 21 نفر، در ميان علماى قرن هشتم هجرى 18 نفر، در ميان علماى قرن نهم هجرى 16 نفر، در ميان علماى قرن دهم هجرى 14 نفر، در ميان علماى قرن يازدهم هجرى 12 نفر، در ميان علماى قرن دوازدهم هجرى 13 نفر، در ميان علماى قرن سيزدهم هجرى 12 نفر، در ميان علماى قرن چهاردهم هجرى 19 نفر.
حديث غدير در کتب معتبر اهل سنت از جمله در کتاب «مسند» امام احمد حنبل، در «سنن» ترمذى، «مسند احمد» و در «مستدرك» حافظ ابن عبداللّه حاكم نيشابورى به مضامين مختلف ذکر شده است.



مفهوم عيد
هيجدهم ذي الحجه روز غدير خم را مسلمين خصوصاً شيعيان عيد شمرده اند. لغويون عيد را از مشتقات ماده "ع و د" به معناي بازگشتمي دانند و درنوروز بازگشت حيات را به پيكر سرد گراميمي دارند، حياتي كه در هجوم خزان بهسردي مي گرايد و دربيداد سرماي زمستان تا مرز نيستي پيش مي رود تا آنجا كهگويي هرگز نبوده است.
در مقام تطبيق اين نكته با موازين مكتبي و مذهبي بايد گفت عيد آدميبزرگداشت بازگشت حيات معنوي انسان است. در چنين باوري نوروز انسان روزي استكه وي به خويشتن باز گردد و گمشده اش را دريابد. مثلاً در ماه مبارك رمضانآدمي بعد از سي روز جهاد و مجاهده با نفس سركش تمام ناخالصي هاي وجودش راذوب مي كند تا عبوديت ناب در آن تجلي كند و آنگاه عيد فطر است. پس عيداسلامي بازگشت حيات است و تعيين آن بر عهده شرع اقدس.غدير بنا بر اين تفسير هر دو شرط را دارد يعني هم بازگشت به خويشتن استو هم از طرف شرع مشخص شده است.غدير بازگشت حيات دوباره اسلام است،علاوه اينكه عيد غدير تشريع هم شده است.
در زير به نمونه هايي از رواياتي كهغدير را عيد شمرده اند اشاره مي شود :
فرات بن ابراهيم كوفي از امام صادق عليه السلام نقل مي كند كه ايشان به نقلاز پيامبر اكرم فرمودند:يوم غدير خم افضل اعياد امتي ؛روز غدير بزرگترين عيد امت من است .حسن بن راشد مي گويد از امام صادق عليه السلام پرسيدم: غير از عيد فطر وقربان براي مسلمانان عيد ديگري هم هست؟ فرمودند: بلي و اين عيد از آن دو عيد ديگر با فضيلت تر است .گفتم كدام روز است ؟فرمود: روز هيجدهم ماه ذي حجه عيد غدير خم .عرض كردم: قربانت شوم در آن روز چه اعمالي انجام دهيم؟ فرمودند: روزه بگيريد بر محمد و آلش صلوات بفرستيد ...... يقين بدانيدانبيا عليهم السلام روزي كه وصي خود را نصب مي كردند امر مي كردند كه آن روزرا جشن بگيرند.
وقتي به سيره ائمه و پيامبر اكرم مراجعه مي شود در مي يابيم كه پيامبر وامير مؤمنان و ساير ائمه با روز غدير به عنوان يك عيد برخورد كرده ومسلمانان را به تبريك و تهنيت گفتن به هم دعوت کرده اند. امام حسن عليه السلام روز عيد غدير در كوفه مهماني بزرگي برپا مي داشتند.
امام علي با فرزندان و گروهي ازپيروانش بعد از نماز براي شركت در مجلس به منزل امام حسن عليه السلام مي رفتند.و پس از اتمام مهماني امام حسن عليه السلام هدايايي به مردم اعطا مي فرمود .لذا اين حركت امام حسن عليه السلام موجب شد مردم به روز عيد غدير عادت كنند.

http://i16.tinypic.com/3z0m2vk.jpg



اعمالغدير
حادثه غدير حادثه بزرگي است و عيد غدير عيدي بزرگ و شايد شريفترين عيدمسلمانان است. در بيان ائمه عليهم السلام براي اين روز بزرگ اعمالي وارد شدهاست كه به برخي از آنان اشاره مي شود:



1ـ تحكيم بيعت با ولايت
همانگونه كه پيامبر اكرم بعداز نصب امام علي عليه السلام به امامت مسلمين بهجماعت مسلمانان امر كرد كه با او بيعت كنند در سالروز آن حماسه جاويدپيامبر تجديدآن بيعت سفارش شده است. لذا زيارت اميرالمومنين و ساير ائمهمستحب است. به همين منظور ادعيه زيادي نيز وارد شده است.



2ـ اظهار سرور و شادماني
در وصف شيعه و شيعيان گفته شده است كه به شادي ما ائمه شادند و به حزن مامحزون و مسلم است كه عيد غدير شادي بخش ترين عيد ائمه است و شادماني شيعهدر اين روز فرض استو هارون گويد در روز هيجدهم ذيحجه خدمت امام صادق عليه السلام رسيدم كهفرمود: حقا كه روز غدير روز عيد فرح و سرور است .در روز عيد غدير اظهار فرح وامير المومنين علي عليه السلام نيز فرمودند:
در روز عيد غدير اظهار فرح و شادماني کنید و برادران مسلمان خود را نيز شاد گردانيد.



3ـ مصافحه كردن
مصافحه يا دست دادن از آداب اسلامي است و در روز عيد غدير به آن تاكيدبيشتري شده است. امام علي عليه السلام فرمودند: روز عيد غدير هنگامي كهيكديگر را ملاقات مي كنيد با هم مصافحه کنید.
ذكر مخصوص اين روز نيز هنگام مصافحه سفارش شده است؛الحمد لله الذي جعلنا من المتمسکین بولایت اميرالمومنين و الائمهعليهم السلام .ترجمه سپاس خداي را كه ما را از جمله درآويختگان به ولايت اميرالمؤمنين علي و ائمه عليهم السلام قرار داد.



4ـ پيمان اخوت و برادري
از برنامه هاي اسلام ايجاد اخوت و برادري است. و به همين منظور پيامبر اكرمبين مسلمانان مهاجرين و انصار پيمان برادري بست و با پيمان اخوت علي را باخويش برادر نمود و در برخي از زيارات كه خطاب به پيامبر مي خوانيم: السلامعليك و علي اخيك علي بن ابيطالب عليه السلام يعني سلام بر تو و برادرت علياشاره به همين برادري است .پيمان برادری و عقد اخوت بستن از اعمال وارده در روز غدير است و صيغهمخصوصي دارد كه در مفاتيح الجنان آمده است.



5ـ احسان و انفاق
احسان و انفاق از دستورات ويژه اسلامي است. اما در ايام بزرگ مثل عيد غدير برآن تأكيد بيشتري شده است.در سيره امام حسن عليه السلام است كه ايشان روز عيد غدير مهماني مي داد و شخصامام علي عليه السلام نيز در آن مراسم شركت مي كرد .



6ـ صله رحم
صله رحم از پسنديده ترين آداب اسلامي است و شرع مقدس اسلام بر مطلب تأكيدفراوان نموده است. اما در روز عيد غدير بر اين نكته سفارش بيشتري شده است.امام صادق عليه السلام مي فرمايد: از كارهايي كه در روز عيد غدير مستحب است صله رحم است.



7ـ رفع حاجت مؤمنان
رفع حاجت مومنان از جمله اعمالي است كه اسلام براي آن ارزش خاصي قائل شدهاست و ائمه آن را از چند طواف برتر مي دانند. در روز غدير اين عمل فضيلتبيشتري دارد. امام علي عليه السلام فرمودند :
كسي كه مؤمنان را در روز غدير تكفل كند نزد خداي متعال من ضامنش هستمكه از كافر شدن و پريشان شدن در امان باشد یعنی رفع حاجت مؤمنان سبب عاقبت به خيري است .



8ـ غسل كردن و لباس نو پوشيدن
امام صادق عليه السلام فرموده اند در روز عيد غدير پاكيزه ترين لباسهاي خودرا بر تن بپوش. با غسل طهارت معنوي حاصل مي شود و با نظافت طهارت ظاهري.



9ـ تشكيل اجتماع
در روز عيد غدير به جهت يادآوري روزي كه پيامبر به امر خداوند علي عليه السلامرا به امامت امت اسلامينصب كرد، بجاست در مراكزگوناگون گردآييم و بهياد آن روز بزرگ و ثمراتش شادمان باشيم. ائمه سفارش كرده اند كه به جهتيادآوري مقام محمد صلوات الله عليه و آل او عليهم السلام اجتماعات تشکیل بشود .و خود نيز از اين گونه اجتماعات برپا مي داشتند .



10ـ دعا روزه و عبادت
روزه و دعا از اعمالي است كه در همه اعياد مورد سفارش و تأكيد است خاصه درروز عيد. غدير حسن بن راشد گويد: از امام صادق عليه السلام درباره عيد غديرپرسيدم و حضرت فرمود: اين عيد از عيد قربان و فطر برتر است. آن روز را روزه بگيريد و بر محمد و آلش زياد صلوات بفرستيد.




http://i16.tinypic.com/8e5qd1w.jpg

نور المستوحشين
18-12-2008, 02:20 AM
http://www.binkhamis.org/cards/o/alghadeer.jpg



مع اني مافهمت شي بس اكيد عيدك مبارك اختي

وينعاد علينا وع المؤمنين بالصحة والعافية والبركة والغفران

تحياتي نور...

ربيبة الزهـراء
18-12-2008, 02:28 AM
نفسي اني ما فهمت
لو مترجمة الى عربي

مشكوره حبيبتي بغدادية
مبروك عليج عيد الغدير

حيدر المطيري
18-12-2008, 09:59 AM
كل عام وانتي والشيعة بالف الف خير.. بس نفس ماكالوا الشباب؟؟ تحياتي الج

انوار الحسين ع
18-12-2008, 10:09 AM
كل عام وانتي بخير خيتو ولا كان مافهمت شي
ياريت ترجميها الئ عربي وسلام عليكم

عبد محمد
18-12-2008, 10:43 AM
بخ بخ لك يا علي

اصبحت مولاي ومولى كل مؤمن ومؤمنة

قالها وصدق فيها

لأنه لوكان مؤمنا لثبت على ما قال

عيدكم مبارك يا موالين

بغداديه
19-12-2008, 03:49 PM
سلام عليكم ورحمة الله و بركاته

نور المستوحشين
ربيبة الزهـراء
حيدر المطيري
انوار الحسين ع
عبد محمد

كل عام و انتم بالف خير

ينعاد عليكم بالف خير و صحه و عافيه

رزقنا الله جميعا زيارت سيدي و مولاي امير المؤمنين في الدنيا و شفاعته في الاخيره
آمين يا رب العالمين




http://i272.photobucket.com/albums/jj173/cheedah9/rosegif.gif


الف شكر لكم على الحضور الغالي
الموضوع كان حول يوم الغدير و عيد الغدير
كان ودي اترجمه لكن العيد صادف بأخير ايام دراستي و الامتحانات
و الموضوع كان طويل جدا
ان شاء الله احاول اترجمه في الايام القادمة
لكم مني اجمل و ارق التحيات
اختكم
بغداديه